Nagyvilág

Berobbant a nemzetközi versenyen a magyar cukrászlány

Tarolt a magyar származású Jennifer Melanie Ziemons a világ egyik legrangosabb nemzetközi cukrászversenyén az angliai Birminghamben. Négy tortával indult két kategóriában, a Cake International bírái pedig négy arany minősítéssel jutalmazták a hétvégén.

Jennifernek ez volt az első nemzetközi versenye. Eredménye azért is szenzációs, mert csak januárban kezdett el cukormasszából süteményeket készíteni, és ez már a harmadik megmérettetés, amin aranyat szerzett. Az első két verseny Magyarországon volt.

A magyar cukrászlány miniatűrökre specializálódott alkotásai több száz icipici formából épülnek fel. A mostani versenyre két hónapon keresztül készítette az apró darabokat a négy tortához.

Jennifer a versenyt formázta meg kicsiben
Jennifer első tortáján a versenyt formázta meg kicsiben
Jennifer miniatűr cukrászdája szintén arany minősítést kapott
Jennifer miniatűr cukrászdája szintén arany minősítést kapott
Jennifer muffin receptje is aranyat ért
Jennifer muffin receptje is aranyat ért
Jennifer miniatűr konyhájáért kapta a negyedik aranyat
Jennifer miniatűr konyhájáért kapta a negyedik aranyat

A 27 éves budapesti lány főállásban egyelőre saját vállalkozását, a Pink Beauty Bakeryt vezeti. Sütemény formájú szappanokkal kereskedik, elsősorban külföldön.

Eredetileg állatorvosnak készült, de egy súlyos baleset miatt, amelyből évek alatt épült fel, nem tudta elkezdeni az egyetemet. Ezért más szakma után kellett néznie, így kezdte el a cukrászkodást is. Jennifer Németországban született, és most már jó ideje Magyarországon él – de azt tervezi, hamarosan ismét külföldön próbál szerencsét. A vele készített videó interjúból az is kiderül, miért.

Egy másik, angliai magyar cukrász is tarolt a hétvégén Birminghamben.

Dee Hámori már rendszeres induló a Cake Internationalon. Idén ugyanazzal a kávédaráló tortával indult, mint tavaly, azért, mert egy évvel ezelőtt egy apró hiba miatt kizárták. Most ezüstöt kapott érte.

Dee és az ezüstöt érő kávéfőző cukormasszából
Dee és az ezüstöt érő kávéfőző cukormasszából

Másik alkotásáért, egy kalocsai miniszettért pedig egy negyedik helynek megfelelő merittel jutalmazták a bírák.

Kalocsai terítő és tányér - ezen is minden ehető
Kalocsai terítő és tányér – ezen is minden ehető

Deenek ez volt a harmadik versenye, tavaly bronz minősítést kapott egyik cukormasszás sütiéért, a 24.hu Angliai Magyarok oldalának azt mondta, jövőre mindenképpen az aranyra hajt majd.

A világ legnagyobb torta showjára idén több mint ezren neveztek, és a különböző kategóriákban a zsűri merit, bronz, ezüst és arany minősítéssel jutalmazta a legjobbnak talált sugarcraft művészeket. A verseny végén pedig az aranyérmesek közül választották ki a kategóriák dobogósait, amelybe Jennifer ugyan nem jutott be, de tekintve, hogy ez volt az első nemzetközi versenye, azt mondja, egyáltalán nem csalódott, sőt!

A verseny fődíjas tortája egyébként ez lett:

Katerina Schneider fődíjas tortája
Katerina Schneider fődíjas tortája    Forrás: Cake International Facebook oldala

Ez pedig valószínűleg a legcoolabb torta címet érdemli – Yoda és a csodálatos lebegő süti. Alkotói szerint ez csupán az Erőnek köszönhető, ennél többet egyelőre nem árultak el:

A verseny további tortái, amik nekünk bejöttek:

 

cipő

IMG_2883

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik