Nagyvilág

Hűvösre tettek egy családot Nagy-Britanniában, mert magyar lányokat futtattak

A két magyar lányt Északnyugat-Angliában kényszerítették prostitúcióra, rabszolga sorban tartották és rendszeresen verték őket.

A 19 éves Dárdai Dániel, a 22 éves ifjabb Dárdai Ferenc, 42 éves apja, idősebb Dárdai Ferenc és a 42 éves Király Melánia mind bűnösnek vallották magukat a boltoni bíróságon – olvasható az ITV honlapján.

A család legfiatalabb tagja három évet, testvére hat évet, a 42 éves férfi és az asszony négy-négy évet kaptak.

A rendőrség 2015 márciusában ütött rajtuk egy házban, mert bejelentés érkezett hozzájuk, hogy az ingatlanban lányok lehetnek veszélyben.

A nyomozóknak azonnal kitűnt a két lány, mert soványak és félénkek voltak. Külön szobába vezették, és a családtól elkülönítve hallgatták meg őket. Egyikük annyira rettegett, hogy könyörgött a rendőröknek, tegyenek úgy, mintha letartóztatnák, és nyújtotta nekik a kezeit, hogy vezessék el.

Az egyik áldozat kálváriája 2013-ban kezdődött, amikor is megismerkedett a fiatalabb Dárdai Ferenccel, aki rábeszélte, hogy költözzön hozzájuk, mint a barátnője.

Heteken belül arra kényszerítették, hogy dolgozzon a szex iparban, otthon rabszolgaként kezelték, barátja és annak anyja pedig naponta verték.

Az életét a család teljesen kontrollálta, éheztették és három óránál többet nem alhatott éjszakánként.

A következő egy évben a lány testsúlyának negyedét elvesztette, és számos hosszú távú sérülést szenvedett brutális tartóinak karmaiban.

A másik áldozat, egy 21 éves nő hasonló kizsákmányoláson és visszaélés-sorozaton ment keresztül.

Mindkét lányt védekezés nélküli szexre kényszerítették, és éjszaka gyakran felkeltették őket, mert ki kellett szolgálniuk a klienseket, akik éppen akkor telefonáltak. Munkájukért cserébe egyikük sem látott egy vasat sem, a pénzt a család drogokra és kaszinóra költötte.

Az egyik áldozatot azzal tartották kordában, hogyha a rendőrségre mer menni, Magyarországon élő kisfia látja majd kárát.

Miután a rendőrök kiszabadították a két lányt, gondoskodtak a védelmükről, és támogató szervezetek közreműködésével segítették őket abban, hogy visszanyerhessék a kontrollt az életük felett.

Neil Blackwood detektív azt mondta:

Ezeket a nőket barbár körülmények között tartották az elkövetők…Számtalan férfi, nő és gyerek találja magát hasonló helyzetben nap mint nap, ezért a manchesteri rendőrség modernkori rabszolgaság-ellenes egysége keményen dolgozik azért, hogy ezt a társadalmi fenyegetést felszámolja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik