Nagyvilág

Ismét magyar stricik kerülnek hűvösre Nagy-Britanniában

bíróság (Array)
bíróság (Array)

Négy szexüzért találtak bűnösnek Angliában, mert több mint 50 magyar nőt hoztak a szigetországba szexmunkásnak.

A lányoknak számos Peterborough-i és londoni bordélyházban kellett dolgozniuk – írja a courtnewsuk.co.uk.

A legtöbb áldozat állítólag önként érkezett a szigetországba, hogy a szexiparban vállaljon munkát, különböző felnőtt oldalakon ajánlották szolgáltatásaikat, de csak a keresett pénz felét tarthatták meg.

Egyiküket, mint „ingóságot” adtak oda az egyik vádlottnak, a 38 éves B. Zsoltnak – egy tartozásért cserébe. A férfi a nőt megerőszakolta és kénye-kedve szerint meggyalázta, használta. A lány nem tarthatott meg egy fillért sem abból, amit klienseitől kapott, és azok minden kívánságát teljesítenie kellett, beleértve a védekezés nélküli együttléteket is.

A lánynak végül sikerült megszöknie a férfitől, és azonnal a helyi rendőrségre ment, ahol nyelvi korlátok miatt csak annyit sikerült angolul elmondania, hogy „prostitúció” és „Magyarország”.

B. Zsoltot kétrendbeli szexuális erőszakért, többrendbeli szexuális kizsákmányolással végződő csempészésért és nyereségvágyból elkövetett prostitúcióban való konspirációért találták kedden bűnösnek a dél-londoni Southwark-i bíróságon.

A bűnszervezet másik tagja, az ötven éves H. Zoltán a híradás szerint állítólag angol bulldog kölyköket is csempészett a szigetországba, hogy aztán eladja őket. A rendőrségi interjún tagadta, hogy tagja lenne a prostitúcióval foglalkozó bűnszervezetnek, mondván „én nem csinálok ilyen dolgokat”.

Két másik tagot, a 32 éves K. Csabát és a 28 éves Cs. Natáliát is bűnösnek mondta ki a bíróság.

Egy ötödik társukat felmentettek a vádak alól.

Caroline Haughey ügyész a tárgyaláson azt mondta: „a jelenlegi ügy egy M. Ernő nevű férfi és társai tevékenységéhez, valamint az általuk épített üzleti birodalomhoz köthető, amelyben Magyarországról csempésztek nőket, hogy azokat prostituáltként dolgoztassák, majd az általuk keresett pénzből megéljenek.”

Az ügyész hozzátette, hogy a nők többsége arról a környékről érkezett, ahonnan M. Ernő származik Magyarországon. A hölgyek jelentkeztek a munkára, és ezután vagy autóval, vagy komppal érkeztek Angliába, ahol a keresetükből fizették vissza futtatóiknak az útiköltséget.

A nők aztán munkába álltak, online platformokon reklámozva magukat és ajánlva szolgáltatásaikat a banda által üzemeltetett bordélyházak egyikében.

A lányokat időnként „költöztették” is bordélyházról-bordélyházra, hogy a klienseik igényeit kielégítsék, miközben a keresett pénz ötven százalékát át kellett adniuk a bűnszervezet vezetőinek.

M. Ernő sorsáról a mai híradásokban nincs szó. Az, hogy a ma bűnösnek talált bandatagok milyen büntetést kapnak tettükért, júliusban derül ki, amikor a bíró három napon keresztül hirdeti majd ki az ítéletet – ahogy azokét is, akik korábban már beismerő vallomást tettek ugyanebben az ügyben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik