Nagyvilág

Az első randijukon voltak a tinik, akik súlyosan megsérültek az angliai hullámvasút-balesetben

A 18 éves fiú és a 17 éves lány egy hete kezdtek találkozgatni, és a vidámparkos látogatás volt az első igazi nagy programjuk. Brutálisan végződött.

Joe Pugh és újdonsült barátnője, Leah Washington súlyos lábsérüléseket szenvedtek, amikor két nappal ezelőtt az Alton Towers nevű szórakoztató parkban az egyik hullámvasúton kocsijuk egy üres vagonba csapódott – több mint 50 mérföld per órás sebességgel.

Összesen 16-an ültek a szerelvényen, a két tinédzser és másik két fiatal legelöl, ők szenvedték a legsúlyosabb sérüléseket.

A Daily Mail mai számában azt írja, hogy Joe mindkét lába eltört, és műteni kellett, miközben barátnője sérüléseinek súlyossága egyelőre nem tisztázott. A brit bulvárlap úgy tudja, hogy kedden éjszaka őt is megoperálták, órákkal a baleset után.

Az Alton Towers személyzetétől származó információk szerint a négy közül az egyik sérült lábát amputálni kellett. A park állítólag további utasításig zárva marad.

Joe Pugh egyik jóbarátja, Alice Holmes a Daliy Mailnek azt mondta, hogy a baleset előtt 35 perccel még SMS-t kapott a fiútól, aki a Huddersfield Egyetem dizájnszakos tanulója.

Alice akkor realizálta, hogy a fiú a sérültek között van, amikor kiszúrta a kabátját a televíziós híradásokban.

„Joe nagyon izgatott volt, hogy Alton Towersbe mennek. Néhányszor volt már ott korábban, és szerintem még ezt a bizonyos hullámvasutat is kipróbálta” – mesélte Alice. „Leah-ról beszélt egy ideje, de éppen hogy csak elkezdtek járni egy hete. Ez lett volna az első igazi randijuk.”

Miss Holmes úgy tudja, Joe mindkét lába eltört. Hozzátette, iskoláskoruk óta ismerik egymást a fiú barátnőjével, Leah-val is.

„Egy nagyon okos és intelligens lány, és nagyjából egy hete tette le a jogosítványát. Én nem tudok mást okolni a történtekért, csak magát az Alton Towerst.”

Ahogy arról a Hír24 Angliai Magyarok oldala is beszámolt, a baleset két napja történt a szórakoztató park Smiler ride nevű hullámvasútján – egy utasokkal teli kocsi csapódott egy üresen várakozó másikba.

Szemtanúk arról számoltak be, hogy a négy súlyosan sérült fiatalhoz csak késve, legalább tíz perccel a baleset után ért oda az Alton Towers első tagja, akkor, amikor „a vér már kezdett lecsöpögni a földre”.

A park egyik szóvivője tagadja a késlekedésről szóló állításokat:

„Az embereink két percen belül a helyszínen voltak és a mentőket is azonnal hívtuk. Ők meg is érkeztek tíz perc múlva. A baleset helyszínének köszönhetően ennél gyorsabban nem tudtak hozzáférni a sérültekhez.”

A szórakoztatóiparban dolgozó szakemberek és a park korábbi munkatársai a baleset után azt sugallták, hogy a megfelelő tréning hiánya problémás lehet az incidens tükrében. Egy tanácsadó úgy nyilatkozott a lapnak, hogy a személyzet gyakran egyetemistákból áll, akik egyszerűen nem kapnak megfelelő kiképzést az ilyen nagy hullámvasutakon.

„Annyit mutatnak meg nekik, hogyan nyomják meg a startgombot az indításhoz, és hogyan a megálláshoz, de ha egy szoftver meghibásodik, és alkalmanként ez megtörténik, akkor nincs a helyszínen megfelelő szakmai segítség.”

Az Alton Towers egyik szóvivője ezeket a vádakat is tagadta, szerinte a személyzet összes tagja széles körű tréningen esik át, mielőtt munkába áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik