Nagyvilág

Nem túl nagyravágyó a multimilliomos lottónyertes

Gigantikus nyereményéből mehetne minden évben a Bahamákra is, de a szokás hatalma, ugyebár...

Peter Congdon megütötte a főnyereményt. A 67 éves cornwalli dédnagypapa 13,5 millió fontot nyert a lottón. Ez az összeg valamivel (700 millióval) nagyobb, mint a nemrégiben elvitt hazai lottónyeremény, forintra átszámítva körülbelül 5,7 milliárd.

Nem kérdés, hogy ebből a pénzből néhányszor elmehetne családostul világkörüli útra a derék brit úr, de – amint azt a Mirrornak elmondta – ők a Mineheadben (Somerset megye) található Butlins-üdülőbe mennek, ahol az előző 40 évben is töltötték nyári vakációjukat.

Hát már csak nem fogják megváltoztatni a nyaralási szokásaikat, csak azért, mert multimilliomosok lettek!

A nem túl nagyravágyó Congdon úr annyit azért engedélyez magának, hogy egy Land Roverre beruházzon: mindig is ilyen kocsira vágyott, úgyhogy már be is jelentkezett egy tesztvezetésre, és ha jól sikerül a próba, akkor vesz magának egy terepjárót. Továbbá a család többi tagja is kap egy-egy új kocsit.

A háromgyerekes Peter, akinek egyébként 10 unokája és egy dédunokája is van, elmondta: először azt hitte, 25 fontot nyert, csak utána vette észre, hogy mindegyik számot eltalálta. Miután ezt lányával is ellenőriztette, biztonságos helyre tette a szelvényt, és csinált magának egy teát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik