Nagyvilág

Milliókat költött plasztikai sebészre az állami segélyből egy munkanélküli anya

Andrea Dalzell (Array)
Andrea Dalzell (Array)

A négygyermekes, 48 éves nő azt mondja, saját magán spórolt, a gyermekei soha, semmiben nem szenvedtek hiányt.

„Az öregedés egyszerűen nem nekem való” – nyilatkozta Andrea Dalzell, az a 48 éves brit nő, akit számos kritika ért azóta, hogy kiderült: 2003 óta összesen húszezer fontot (valamivel több, mint nyolc és félmillió forintot) költött plasztikai beavatkozásokra Budapesten.

Teljes szempilla, nyaki-, és arcbőr felvarrás, botox kezelések, ránckitöltő beavatkozások és mellnagyobbítás is belefért az adófizetők pénzéből finanszírozott szépészeti keretbe, amit Andrea tizenkét év alatt spórolt össze. A brit árviszonyokhoz mérten viszonylag kicsi, heti 35 font körüli összegeket tett félre. Ennyiből jön ki például egy kétszemélyes vacsora egy szerényebb étteremben, vagy nyolc közepes Big Mac menü a McDonald’s-ban.

Dalzell az orvosválasztáskor is takarékosságot helyezte fókuszba: beavatkozásait Budapesten végeztette el, így a brit Metro adatai szerint, utazással és szállással együtt is csak harmadát fizette ki annak az összegnek, amibe egy angliai orvos került volna. A Sun című bulvárlapnak azt nyilatkozta, a gyermekei soha semmiben nem szenvedtek hiányt, a pénzt saját magán spórolta meg azzal, hogy naponta csak egyszer eszik, és soha nem iszik alkoholt.

 Andrea (jobbra) lányival, Sophieval (középen) és Martyneval (balra) kép: Facebook

A négygyermekes munkanélküli asszony ennek ellenére hatalmas közfelháborodást váltott ki. „Az adófizetők most láthatják milyen az, amikor valaki totálisan visszaél a nagylelkű ellátórendszerrel. Az ellátások arra valók, hogy védőhálót vonjanak azok köré, akik legnagyobb szükséget szenvedik, és nem arra, hogy plasztikai beavatkozásokat finanszírozzanak belőlük. A szűkös költségvetésből csak azoknak kellene ellátást biztosítani, akiknek tényleg szükségük van rá” – nyilatkozta Jonathan Isaby, a brit Adófizetők Szövetsége nevű civil szervezet vezetője.

Andrea Dalzell esetében egyébként az alma sem esett túl messzire a fájától. A nő legidősebb lányáról, a 22 éves Sophieról tavaly azért cikkezett a bulvársajtó, mert nem jelent meg a pártfogói találkozóin, amire kihágásai miatt kötelezte a bíróság. A modellként dolgozó lány pedig őszintén elmondta, hogy azért nem ért rá, mert éppen akkor nagyobbítatta meg a melleit.

Andrea legidősebb lánya, Sophie Dalzell jelenleg Ibizán él és dolgozik

Ajánlott videó

Olvasói sztorik