Nagyvilág

A második babához nem fogad újabb nannyt Katalin és Vilmos

katalin hercegnő (katalin hercegnő, vilmos heceg, )
katalin hercegnő (katalin hercegnő, vilmos heceg, )

A Twitteren jelentik majd be második gyermekük születését Katalin és Vilmos – értesült a Hír24 Angliai Magyarok oldala a párhoz közeli forrásból. Cambridge hercegnője április második felére van kiírva, de továbbra sem tudni, hogy fiút vagy lányt vár-e.

Katalin, ahogy első gyermekét, Györgyöt, a második babát is a nyugat-londoni St. Mary’s Kórházban tervezi világra hozni.

Az intézmény úgynevezett Lindo szárnyában több mint 5 ezer fontba kerül a szüléshez kapcsolódó első 24 óra, majd minden ott töltött éjszakáért további ezer fontot kell fizetni – írja a BBC.

A Hír24 információi szerint a hercegnő szülését segítő orvoscsoport vezetője Guy Thorpe- Beeston lesz, aki már a trónörökös György világrajövetelénél is jelen volt.

 Kép: Europress Fotóügynökség

Úgy tudjuk, a két évvel ezelőtti káosz elkerülésére a kórháznál szervezettebb körülmények között dolgozhatnak majd a média munkatársai – április 13-tól parkolási tilalmat vezetnek be az utcában, utána pedig elkezdik a médiának fenntartott terület kialakítását, hogy azok a forgalmat és az egészségügyi intézmény munkáját ne akadályozzák.

Egyelőre annyi tudható, hogy Katalin április második felére, egyes hírek szerint április 25 és 28 között valamikorra van kiírva. Továbbra sem tudni, hogy a kistestvér fiú lesz-e vagy lány. Mindenesetre forrásaink azt állítják, hogy hozzá már nem fogad újabb nannyt a hercegi pár.

A baba megszületését a Twitteren jelentik majd be, miután a királynőt és a családtagokat informálták. Ezután pedig egy úgynevezett királyi közleményben is kiteszik a hírt ugyanazon az állványon, amelyen György herceg érkezéséről is tájékoztatást adtak két éve – a Buckingham palota udvarán. Ha a királyi család legfiatalabb tagja éjszaka jön világra, csak reggel teszik közhírré.

Vilmos hercegnek egyébként nem lesz egyszerű vajúdó feleségéhez jutnia. A The Daily Telegraph írása szerint ugyanis jelenleg légimentő-pilóta kiképzésen vesz részt – ezért Norwich, Cambridge és Staverton között ingázik, de ezesetben nem áll majd készenlétben helikopter, hogy a herceget a londoni kórházba szállítsa.

Ez azt jelenti, hogy Vilmosnak autón kell odajutnia, igaz, állítólag rendőri kísérettel – de az út Norwichból még így is legalább két órát vehet igénybe.

A Telegraph így azt fejtegeti, hogy mivel a második szülés átlagosan öt órát vesz igénybe, de előfordulhat ennél rövidebb vajúdás is, a herceg valószínűleg egy feszült autóút elé néz. Azután azonban két hét apasági szabadságot kap.

 Kép: Europress Fotóügynökség

A négytagúra bővült család a szülés utáni néhány napot londoni otthonában tervezi tölteni, aztán pedig norfolki otthonukba utaznak.

Katalin állítólag a nyáron két kisgyermeke mellett lesz, mielőtt visszatérne nyilvános kötelezettségeihez.

A párhoz közel álló forrás azt mondta:

„A herceg és a hercegnő elképesztően hálásak a sok jókívánságért, amit az Egyesült Királyságból és a világ minden tájáról kaptak az elmúlt néhány hónapban. Tudják, hogy az emberek mennyire izgatottak amiatt, hogy György hercegnek nemsokára kistestvére lesz, és nagyon sokat jelent számukra, hogy ennyi ember ünnepli velük ezt a nagyszerű pillanatot.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik