angliai-magyarok
angliai magyarok (angliai magyarok)

Ötvenezernél is több magyar lehet Nagy-Britanniában

Erdélyi Angelika
Erdélyi Angelika

londoni tudósító. 2014. 11. 20. 12:35

A Daily Mail mai írása szerint nagyjából minden kétszázadik magyar az Egyesült Királyságban él. A lap a legfrissebb brit statisztikákat elemezte, amelyek 2011-ben felvett adatok alapján készültek.

Azóta valószínűleg még ennél is több magyar lehet a szigetországban, hiszen az elmúlt három évben még több kelet-európai bevándorló érkezhetett Angliába.

A 2011-es brit népszámlálási információk szerint akkor 52 250 magyar volt az országban, vagyis az összes Európában élő magyar fél százaléka telepedett le az Egyesült Királyságban.  

A lap arról is ír, hogy a kontinensen élő kelet-európaiaik összesen 1,3 százaléka tartózkodik a szigetországban – például harmincból egy litván, harmincból egy lett és minden hatvanadik lengyel itt él Európában.

A kelet-európai bevándorlók közül a legtöbben a lengyelek vannak – számuk nagyjából 654 ezer volt három éve, a litvánok valamivel több mint 108 ezren lehettek, a lettek és szlovákok száma pedig kicsivel meghaladta a 60 ezret.

A lap szerint 2004-es uniós csatlakozásuk és 2013 között a kelet-európai országokból érkező bevándorlók száma 544 százalékkal emelkedett Nagy-Britanniában: 167 000-ről 1 077 000-re.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Brexit magyar szemmel: Mi a fene lesz most?

Kommentek

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.