Nagyvilág

Gyűlölködő kommentek fogadták egy magyar anyuka ötletét Angliában

Magyar játszóházat akart indítani egy édesanya Nagy-Britanniában, de a helyiek nem kértek belőle. Annyira nem, hogy az erről szóló híradást el kellett távolítani az internetről.

A Gloucestershire Echo honlapján már csak a következményekről szóló cikk olvasható, az eredetit egy magyar anyuka kérésére leszedték – mert nem bírta olvasni a fröcsögő, negatív hozzászólásokat.

Az internetes weboldalon azt írják, hogy szerkesztőségük munkatársait is megdöbbentette a helyiek elutasító kommentáradata, amelyet egy szerintük pozitív kezdeményezésről szóló beszámoló váltott ki.

Az eredeti cikk egy Cheltenhamben élő, magyar származású anyuka terveiről szólt, aki havi rendszerességgel szeretett volna játszóházat indítani otthonában magyar gyökerekkel rendelkező gyerekeknek és szüleiknek.

Ahogy sok magyar család Angliában, ez az asszony is kétnyelvűnek neveli gyermekeit.

Jó néhány kommenten meglepődtünk, amelyek a Facebook oldalunkra érkeztek, miután ott is közzétettük a sztorit – írja az Echo.

Pár – gyakran helyesírási hibáktól hemzsegő – negatív kommentet név nélkül közzétettek az oldalukon, de ahogy írják, a nagyon mocskolódóakat megszűrték.

Teljesen helytelen, hogy ezek idejönnek az országunkba, és külön iskolát/játszócsoportot akarnak maguknak. De ha mi mennénk bármilyen külföldi országba, ugyanezt nem kapnánk meg, szóval nekik miért járna ez a lehetőség? Ez az ország nem a miénk többé, és ez rossz – írta az egyik hozzászóló.

 

Ha mi azt mondanánk, hogy egy csak angol csoportot szeretnénk működtetni angol gyerekeknek, arról az Echo nem számolna be. Azt nem tehetnénk meg – írja egy másik kommentelő.

 

Ez nagyon igaz, rasszistának bélyegeznének minket – helyesel egy harmadik.

De a hozzászólások itt még nem értek véget:

Semmi baj nem lenne ezzel a saját országukban, én nem akarom, hogy a gyermekem ezt tanulja, vagy hogy ezt kelljen hallgatnia, köszönöm.

 

Olvastam egy cikket valamelyik nap, és kiderült, hogy jelenleg 330 különböző nyelvet beszélnek Angliában, és az angol már nem is a fő nyelv.

 

Én úgy érzem, hogy az összes külföldi rasszizmussal tekint ránk. Boldogan ideköltöznek és biztonságban érzik magukat. Rendben van, nekem ezzel nincs gondom, de a rasszizmusuk az zavar. Tiszteletben kellene tartaniuk azt, ahogyan az angolok élnek, nem pedig megpróbálni megváltoztatni azt.

 

Ez egy vicc! – folytatódnak a kommentek a magyar anyuka kezdeményezéséről.

 

Sokkoló!!! – teszi hozzá valaki.

 

Hihetetlen.

 

Te jó Isten, mi jöhet még…

 

Abszolút sokkoló…De nem tehetünk semmit ellene. Lassan külön iskoláik lesznek a menekülteknek! A lányom egy masszívan multikulturális iskolába jár és a gyerekek, és a tanárok mind nagyon szenzitíven tanítják egymást a szokásaikról. De néhányuk hihetetlenül bunkó, és úgy érzik, hogy a mi országunk tartozik nekik valamivel. Minél hamarabb elfogadjuk ezt, annál jobb. Elegem van abból, hogy rasszistának hívnak a véleményem miatt!

Az internetes portál felteszi a költői kérdést, hogy a fentiek vajon valóban a mostani gondolkodást reprezentálják-e.

Persze azért akadtak támogató hozzászólások is:

Ez egy jó ötet. Világszerte vannak angol iskolák, sokat közülük a honvédség alapított azoknak a családoknak, akiket odarendeltek. Ebben nincs semmi káros, a kicsiknek jó dolog, ha angolul tanulhatnak és korai nevelésben részesülnek.

 

Azt gondoltam, hogy a rasszizmus a múlté. Látva néhány kommentet, egyértelműen nem.

 

Rengeteg „csak angol” csoport van külföldön is azoknak, akik elhagyták az országot! Egész Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, stb…mindig is voltak, és semmi köze nincs a rasszizmushoz!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik