Nagyvilág

Csodagén: tinilánynak nézik az 52 éves nőt

Pamela Jacobs (Array)
Pamela Jacobs (Array)

Szinte ránctalan bőrével, irigylésre méltó alakjával és dús, sötét hajával Pamela Jacobs nem néz ki többnek harmincnál. Pedig valójában 52 éves – és egy 21 éves fiatalember édesanyja.

Sokszor diákjegyet ajánlanak neki a vonatra és gyakran vádolják meg hazugsággal, amikor elárulja valódi korát.

„A férfiak gyakran tesznek megjegyzést a kinézetemre, és mondják azt, hogy nem hisznek nekem. Én mindig azt válaszolom, hogy melyik nő akarná magát öregebbnek feltüntetni?”

Az angliai Leedsben élő szociális munkás, akinek édesanyja és testvére állítólag szintén fiatalabbnak tűnnek koruknál, a jó géneknek, az egészséges étkezésnek, a mozgásnak és meglepő módon a rengeteg kókuszolajnak tulajdonítja fantasztikus külsejét.

„Anyukám kente ezt a hajunkra és a bőrünkre, amikor fiatalabbak voltunk, és én csak folytattam ezt a hagyományt” – magyarázta a Daily Mailnek Pamela. „Használom főzéshez, a kávémban, a sminkem lemosásánál, hajápoláshoz és testápolóként is kétszer egy nap.”

Az asszony hetente jár szaunába és gőzbe, arcpakolást használ minden másnap, és soha nem megy ki az utcára naptej nélkül.

A fia, Marley bosszúságára anyukáját időnként a barátnőjének nézik. De az elvált asszony nem bukik a fiatal fiúkra.

„Ez hízelgő, de a korban hozzám illő férfiakat preferálom” – mondja Mrs. Jacobs, aki jövő hónapban tölti az 53-at. Szerinte azért már kezdenek látszani rajta az öregedés első jelei, de továbbra is tartja heti egy edzését.

Kerüli a búzatermékeket is, mint a kenyér és a tészta, mert puffasztják, és nem eszik gyümölcsöt azok cukortartalma miatt – de minden más megengedett.

„Követem a 80/20-as szabályt. 80 százalékban egészségesen táplálkozom, 20 százalékban pedig azért becsúszik egy sütemény, egy kis alkohol és némi organikus keserű csoki” – meséli.

Pamela további szépségtippjei, hogy kerüljük a vegyszeres dolgokat, ahol lehet és használjunk jobb minőségű kozmetikumokat, amelyek nemcsak szebben mutatnak, de tovább is tartanak.

Végül Mrs. Jacob hozzátette, abban, hogy fiatalnak nézzünk ki, a szemléletmód a legfontosabb.

„Szerintem az örök fiatalság titka az, hogy minden nap mosolyogjunk. Én sem vagyok tökéletes, és vannak hibáim, de hálás vagyok azért, amim van.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik