Nagyvilág

Havonta százezernél is többet költ tízéves lánya sminkjére és ruháira

Barnító krémek, műköröm, műszempilla, tökéletes frizura és rengeteg smink – egy celebnek is elég lenne, de ez egy tízéves brit lány szépségrezsimje!

Barbie Loveridge édesanyja havonta 350 fontot, vagyis nagyjából 140-150 ezer forintot költ kamasz lánya sminkes kellékeire és ruháira – azért, hogy különböző versenyeken szépségkirálynőnek válasszák.

A Daily Mail hétfői számában mutatja be a Peterborough-ban élő anyát és lányát. Barbie a cikk szerint imád babásan felöltözni a parádékra, 29 éves anyukája, Samantha Pavey pedig úgy tűnik, minden pénzt megad azért, hogy lánya esélyes győztese lehessen a versenyeknek.

Miss Pavey ugyan beismeri, hogy lánya időnként több sminket visel, mint ő egy éjszakai partizáskor, mégis úgy gondolja, ezek a versenyek nem szexualizálják a gyermekeket.

„Nem számít, mit visel egy gyerek, ezek csak ruhák. Barbie csak akkor hordja ezeket, amikor a színpadon van. A smink és a műköröm azonnal lejön a show után. Csak a színpadon viseli őket” – magyarázza az asszony.

A kislány egyébként hétéves kora óta indul szépségversenyeken, most már csak havonta, de volt olyan időszak, amikor hetente vett részt megmérettetéseken.

Az elmúlt két évben körülbelül harminc show-ra nevezett, de a legnagyobb elismerést, az úgynevezett „Ultimate Supreme” díjat még nem sikerült megszereznie. Igaz, sok korosztályos győzelmet aratott már.

Forrás: Daily Mail

A lány legkáprázatosabb ruhadarabjai akár 300 fontba is kerülhetnek, és erre jönnek még a kiegészítők – egy-egy versenyen ráadásul van, hogy háromszor is át kell öltöznie. A sminkek, műköröm és a barnító krémek pedig még tovább növelik a kiadásokat.

Az egyedülálló anyukának két fiatalabb kisfia is van, mégis talál időt arra, hogy fodrász lévén Barbie parókáival és megjelenésével maga foglalkozzon.

„Szeretném, ha Barbie folytatná a versenyzést, ez egy hobbi, és ez távol tartja a balhéktól. Saját maga választja ki a sminkjét és a ruhákat, én soha nem adnék rá semmi olyat, amiben nem érzi jól magát” – meséli Samantha.

A tízéves lány, akinek eddig olyan húsz parókája van, azt mondja, imád színpadon lenni.

„Szeretem az új felszereléseket és ruhákat. És szeretek új koronákat nyerni.”

Anyukájának egyébként a ruhákon és a sminken kívül a megfelelő zenére, a nevezési díjakra és az utazásra is rendszeresen kell költenie.

„A körmöket és a barnaságot már a verseny előtti éjszaka megcsináljuk. Aztán a nagy napon nagyjából két óra hosszába telik, amíg összehozzuk Barbie frizuráját és sminkjét.”

Ugyanakkor hangsúlyozza, hogy a versenyeken kívül lánya nem viselhet sminket és műkörmöt, az iskolában természetesen kell kinéznie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik