Nagyvilág

Különleges ajándékot kapnak a második royal bébivel egy napon születők

Vilmos herceg, Katalin, György, royal baby, royal family (Vilmos herceg, Katalin, György, royal baby, royal family)
Vilmos herceg, Katalin, György, royal baby, royal family (Vilmos herceg, Katalin, György, royal baby, royal family)

Ahogy György herceg érkezésekor, úgy kistestvére világra jöttekor is meglepi az újszülötteket a brit Királyi Pénzverde.

2015 darab szerencsehozó ezüst pennyt osztanak szét azok között a Nagy-Britanniában születő csecsemők között, akik Katalin és Vilmos második babájával egy napon jönnek világra.

Forrás: Facebook/The Royal Mint

Az intézmény sajtóközleménye szerint „ez egy megfelelő gesztus a már nagyon várt jövőbeni herceg vagy hercegnő üdvözlésére, és összhangban van azzal az évszázados hagyománnyal, miszerint egy ajándék ezüsttel jegyzik a születést a jó szerencse érdekében.”

Az ezüst érmékre egyebek mellett a születési évet ütik majd, vagyis 2015-öt, valamint Őfelsége a Királynő új, a pénzverde által márciusban bejelentett képmása is szerepel rajtuk. Emellett a forgalomban lévő egypennysek királyi pajzs dizájnja is látható lesz az ezüstpénzen.

Forrás: Facebook/The Royal Mint

Az intézménynél már ősidők óta tradíció, hogy a fontos történelmi eseményekre és különleges alkalmakra emlékérméket készítenek a brit királyok és királynők számára.

Fotó: Europress/John Stillwell

György herceg érkezésekor például 2013 ezüst pennyt osztottak szét az ugyanaznap, vagyis 2013. július 22-én születők között.

Továbbá limitált kiadású ötfontosokat is vertek a kisherceg tiszteletére, amelyeket napokon belül elkapkodtak a vásárlók. Egyes sajtóhírek szerint ez utóbbit is tervezik kistestvére érkezésére, de a Királyi Pénzverde egyelőre ezt nem erősítette meg.

Györgyöt egyébként a keresztelőjére további ötfontosokkal ünnepelte az intézmény, ahogy 2014-ben első születésnapjára is adtak ki hasonló érméket.

Forrás: Facebook/The Royal Mint

A mostani szerencsehozó ezüstpénzek a közlemény szerint elegáns, korabeli csomagolást kapnak, királyhoz méltó bíbor szalaggal átkötve – ahogy írják, „egy különleges ajándék, amely lányoknak és fiúknak is tökéletes”.

Azok a szülők, akiknek gyermeke a második royal bébivel egy napon születik, a brit Királyi Pénzverde (The Royal Mint) Facebook oldalán jelenthetik majd be igényüket az emlékérmére a születés után hatvan napig.

A szervezet FB oldalán azonban már most nagy az érdeklődés, rengetegen akarnak szerencse pénzt, és többet tudni a részletekről.

Az egyik izgatott anyuka például azt írta pár napja:

„Nekem már van egy királyi pennym a lányom 2013. július 22-i születéséről, amikor György herceg is meglátta a napvilágot. A második gyermekemet pedig április 18-ra várom – soha nem lehet tudni, lehet, hogy szerzünk még egy érmét!”

Egy másik várandós anyuka egy érdekes egybeesésről számolt be:

„Én 16-ra várom a kisbabámat, és engem Katalinnak, a páromat pedig Vilmosnak hívják.”

Arról nincs hír, hogy az említett hölgyek azóta megszültek-e.

Egy harmadik kommentelő mókás névválasztásról írt:

„Április másodikán szültem meg a gyermekemet, és vicces módon éppen Pennynek neveztük el. Sajnos nem ugyanaznap született, mint a royal bébi, de azért nagyon szerettem volna egy emlékérmét.”

A hozzászólók között egy Angliában élő magyar kismama is felbukkan. Ezt írja:

„Ez egy valódi versenynek tűnik! :-) Dolgozom rajta, hogy meglegyen az a penny. :-)”

Az intézmény még nem hozta nyilvánosságra az emlékérem megszerezésére vonatkozó részletes feltételeket, de ígérete szerint hamarosan megteszi.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik