Nagyvilág

Nigel Farage különös találkozása egy angolul nem beszélő magyarral

Nigel Farage  (Nigel Farage )
Nigel Farage  (Nigel Farage )

A szélsőjobboldali brit UKIP vezére egy ma délelőtti gyárlátogatáson véletlenül egy olyan magyar munkást szólított meg, aki nem beszélt angolul – írja a The Daily Telegraph online kiadása.

Nigel Farage jól ismert bevándorlóellenességéről. Éppen ezért jött ki furcsán, hogy választások előtti kampánytúráján ma éppen egy magyar munkásba botlott egy clactoni gyárban.

A Telegraph által Ivan Loncsarevity-nek nevezett 62 éves férfit a szélsőjobbos pártvezér egy informális beszélgetésre szólította meg munka közben, újságírók jelenlétében, de az nem tudott a politikusnak válaszolni, állítólag azért, mert nem beszél angolul.

Az esetről az Independent című napilap online videót is közzétett:

Farage az eset után még csendben álldogált a magyar férfi mellett, aztán gyorsan továbbállt. A brit politikus híres arról, hogy rendszeresen kritizálja az unióból az Egyesült Királyságba érkező alacsony képzettségű munkaerőt, ráadásul ma éppen a brit munkások szakértelmének növeléséért kampányolt a gyárlátogatáson.

Fotó: Europress/Getty Images/Dan Kitwood

A politikus a történtek után tagadta annak jelentőségét. A brit újságíróknak azt mondta, hogy természetesen a Loncsarevity úrhoz hasonló, már Angliában élő bevándorlókat a UKIP nem küldené haza, hiszen a párt egy esetleges győzelem esetén nem alkalmazná az általa bevezetendő szabályokat „visszamenőlegesen”.

“Az egyik nagy problémánk a gépiparban a fiatalok hiánya, akik ezt a szakmát tanulnák és aztán ilyen kereskedelemben helyezkednének el, és ez sajnálatos” – tette hozzá Farage. “Hogyha nincs elég képzett brit, akik ezt a munkát elvégeznék, akkor az a mi hibánk, nem az övék.”

A Telegraph beszámolója szerint egyébként a magyar férfi öt éve él az angliai Colchesterben, és az eset után a média képviselői is hiába kérdezték arról, milyen volt Farage-zsal találkozni, vagy, hogy miért költözött a szigetországba, ha nem beszéli a nyelvet – nem tudott a kérdéseikre válaszolni.

A férfi kollégái annyit mondtak csak róla, hogy viszonylag alacsony képzettségű.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik